Glæden ved sund livsstil for hunde, katte & heste.

L-Carnitine

Carnitin er ikke en reel aminosyre, men på grund af en tæt strukturel lighed er klassificeres det normalt med aminosyrer, og er også kendt som vitamin BT.

L-Carnitin er syntetiseret fra de essentielle aminosyrer lysin og methionin, men også vitamin B1 (thiamin) og B6 (pyridoxin) skal der være nok til stede af. Dette er grunden til kosttilskud af carnitin kan være gavnlig i visse omstændigheder. Carnitin er et væsentligt element for metabolismen af fedt. L-carnitin hjælper med at transportere fedtsyrer ud i mitokondrier i celler, så de kan konvertere disse syrer til energi.

1. Behov for supplering af carnitin opstår først, når energibehovet for en hund øges, idet carnitin stimulerer omdannelsen af fedt til energi. Under konkurrence, hundeslæde, væddeløb eller enhver anden omstændighed med øget aktivitet, kan tilskud af carnitin i foderet være gavnligt. Dette er grunden til at Husse's høj-energi fodervarianter er suppleret med carnitin. Kombinationen af et højt fedtindhold i foderet sammen med carnitin, sikrer en optimal energiforsyning til aktive hunde med øget energibehov.

2. En anden indikator for supplering af carnitin kan være ønsket vægttab i tilfælde af overvægt. Hos overvægtige hunde stimuleres iltning af kroppens fedt ved tilskud af carnitin. Dette kan naturligvis kun opnås i kombination med en reduceret foderindtagelse, og med øget fysisk aktivitet, for derved at øge hundens energikrav.

3. Der er en meget høj koncentration af carnitin i hjertet, hvilket ikke er overraskende. Hjertet er afhængig af fedtsyrer, som bruges som brændstof til at pumpe blodet gennem hele kroppen. Mange undersøgelser har vist, at tilskud af L-carnitin kan hjælpe hjertet til at fungere mere effektivt i hunde, der er blevet diagnosticeret med en hjertesygdom.

3 vare(r)

pr. side

Tabel Liste

Optimal Light

Optimal Light

Fuldfoder til hunde som har tendens til at tage på i vægt eller har brug for at ...
269,00 kr
Light Sensitiv

Light Sensitiv

Specielt sammensat lightfoder med kylling til mindre aktive hunde med sensitivt ...
Optimal Sensitiv

Optimal Sensitiv

Specielt sammensat til aktive hunde med sensitivt fordøjelsessystem.

3 vare(r)

pr. side

Tabel Liste

Seneste viste
Tandrep Plus

Tandrep Plus

Dental tyggeben med kylling.
Hoof Dark

Hoof Dark

Olie med fedtstoffer fra avocado, jojoba & laurbær og norsk tjære mod fugtige ho...
169,00 kr
Udsalg
Exclusive Digest

Exclusive Digest

Letfordøjeligt fuldfoder med lam og ris giver optimal balance og komplet ...
119,00 kr
Opus Lynx

Opus Lynx

Kornfri fuldfoder med højt protein- og fedtindhold, og et lavt indhold af kulhyd...
Foderskålesæt til kat

Foderskålesæt til kat

Til vand & mad.
69,00 kr
Scroll